Akademija za tajne agente- drugi deo

Odabrani koju su pozvani na kurs u Akademiju za tajne agente i poziv prihvatili, polako pristižu. Dres kod potpuno ispoštovan, to najviše volim, kad se potrude baš, baš :-) A da među tako doteranima ne upadne i neki špijun, odmah na ulazu skeniramo otisak prsta. Katarina obavezno pita: "Da li ste sigurni da vas niko nije pratio do ovde?"


Naši studenti dobijaju tajno ime, npr. Tadija je Žuta Lisica, Katarina Roze Delfin, Ime upisujemo na kovertu u koju će sakupljati "dokaze" i na identifikacionu karticu i od sada se oslovljavamo tajnim imenima. Student dobija još i kačket sa logom naše Akademije i naočare za prepušavanje, nikad se nezna kada mogu da zatrebaju!

I već dobijaju prvi zadatak, dešifrovanje, da proverimo kako su odradili domaći zadatak koji smo im zadali u pozivnici.

Poruke imaju rođendanski sadržaj: "Tadija osam", "Torta i baloni", "Rođendan", "Divan dan", ali četvoro će dobiti drugačije poruke od ostalih, a to je zapravo nagoveštaj za sledeći zadatak. Ove četiri specijalne poruke glase: "Misija počinje", "Sledeći korak", "Diskoteka", "Bum bum bomba". Prelaze u diskoteku igraonice Magic City, gde su bombe koje moraju biti deaktivirane (zapravo, bombe su unštene lol). U tri bombe kriju se poruke za sledeći korak.Tri poruke koje su pronašli u balonima su "tajanstvena", "ličnost" i "dolazi". U ovoj igri nam je pomogao specijalni saradnik Akademije za tajne agente DJ 075. Zamišljena ličnost je Džeronimo Stilton naši studenti su začas pogodili.


Odmah su dobili sledeći zadatak.
A tu piše da su pica i sok ono što sledi, mali predah uz užinu za naše studente, čitajte: "tajne-agente-za-malo". Posle toga nastavljamo. Igramo "Igru pamćenja". Katarina ima predmete koje tajni agenti koriste u svom radu. Pokazuje ih jedan po jedan.


Tu su: baterijska lampa, lupa, USB, foto aparat, toki- voki, metar, mobilni telefon, CD, blokčić, olovka, naočare, šešir, novine koje kao čita, a u stvari...


 Sada brzo sve sklonimo, podelimo papiriće i kažemo: "Napišite što više predmeta koje ste videli, a koje tajni agenti koriste!"


I svi pišu, a pamćenje ih odlično služi, setili su se skoro svega! Zato se u sledećoj poruci krije nagradni zadatak, tako reći :)
I pravac u diskoteku, gde je sve spremno!
Dok se služi torta, delimo diplome našim tajnim agentima, za savladane veštine na osnovnom treningu u Akademiji za tajne agente. Tajni agent Tadija 008 ili Žuta lisica je jako zadovoljan ovogodišnjim polaznicima i ozbiljno računa na njih za  neke nove misije. 


Hvala svima koji su se igrali sa nama!
Do sledeće misije!
B.

Mesto: Igraonica Magic City
Torta: Dela Bosa
Play lista:


Comments