Projekat: "Nekad i sad"

Još kad sam prvi put ugledala na ovom sajtu http://mashable.com/2012/12/25/past-present-pictures/ slike iz prošlosti i sadašnjosti- isti ljudi u istoj pozi, na istom mestu, dobila sam ideju da napravim to isto. Ali moji su prijatelji iz detinjstva i rođaci "rasuti po celom svetu"...

I dok smo tako sedeli na slavi kod moje mame pre neki dan, shvatim da za stolom imam aktere sa par fotografija! Iznesem predlog, svi oduševljeno prihvate, dogovor padne i nastane neviđeni provod! Bilo je to nezaboravno prepodne! Smrzli smo se načisto, ali smo se i toliko ismejali dok smo se slikali. Na žalost nismo se obukli isto kao na "nekad" fotografijama, jer nisu ni nastale u isto doba godine. Možda su neke 'aljine i preživele ali se u njih ne može :)
Nije loše ispalo za početak, a tek imam u planu, da iz prošlog u sadašnji trenutak, prenesem još neke ljude i scene.

Prva fotografija "nekad" nastala je 2. maja 1978. godine, na nekoj svadbi, zato su svi malo doterani :) Na slici su, sa leva na desno: teta Mima, mamina rođena sestra Nadica, Nebojša, Sneža, i moja mama Zorica, u karo haljinici sam ja, a pored mene je Jelena, Mimina ćerka. Mima i Sneža su mamine i tetine sestre od rođene tetke, a Nebojša je njihov zajednički brat od strica/ujaka (je l' ste povatali :) ) 

I da bude zabeleženo i ovo: fotografije "sad" nastale su 30. oktobra 2014. godine, fotograf je bila moja Katarina.


Fotografije nisu savršene i sigurno ne ispunjavaju standarde kvaliteta, ali jedno je sigurno na njima je savršeno zabeležen trenutak. Nije baš autentična ni lokacija, mrzelo nas po onoj hladnoći da idemo na mesto gde je nastala fotografija "nekad", a i da se ne ohladi kuvana rakija pripremljena za posle...

Druga fotografija "nekad" uslikana je marta 1977. godine, na njoj smo Jelena i ja. Dakle pre 37
 godina! Kad prelistam album sa fotografijama iz detinjstva, nekako je najviše onih  na kojima smo nas dve, pa će verovatno biti još "Jelena i ja- nekad i sad" kolaža uskoro :)I za kraj jedan, što bi se reklo "makeing of" kolaž.


Baš sam se uživela, toliko mi se dopao jučerašnji dan da planiram još i još ovakvih kolaža :)
Do sledećeg posta mah mah!
B

Comments

Ovo je fenomenalno, svaka cast!
Aleksandra, veliko hvala!