Napravi... havajski venčić od cveća

Ovo je jedan u nizu postova pod radnim nazivom "kad mi padne mrak na oči". To je opet, jedan od onih trenutaka, kada po radnjama viđate neku stvar danima, ali tada vam nije potrebna, a onda kada vam baš baš treba i krenete da je kupite, prodavačica slegne ramenima i kaže: "Nema, već duže i ne znamo ni kada, ni da li ćemo dobijati ponovo!" Uuuh!
Krenem ja tako da kupim one havajske venčiće od cveća (lei tzv), potrebni su mi za Tadijin rođendan, kupovala sam ih već za Katarinin havajski - kad ono "nema"! To mi kvari koncept, kako nema! Imam malo vremena, moram brzo da rešavam problem!
I rešila sam problem! Oni će meni "nema"! Kako da ne! U akciju!
Potrebno je: cevčice, krep papir, makaze, igla, klupko bele vunice i kad se sve isecka, da se lepo naniže. Dva cvetića, pa cevčica, dva cvetića, pa cevčica, dva cvetića, pa cevčica...... i kad utrošite pedesetak cvetića i oko 25 segmenata od cevčica, gotov je venčić! E sad tako trideset puta!A evo kako izgleda moj napravljeni venčić u odnosu na kupljeni:


Molim lepo!
A pošto je ovih dana bilo još ovakvih situacija, sledi još postova "uradi sam" tipa.
Budite tu!

Comments

cyber_skwo said…
Prelepi su. Mi smo skoro pravili mom sinu za prvi rođendan nešto slično. Pošto je proslava bila u stilu vilenjaka i šume, mi smo imali listice u svim bojama nanizane na zelene cevčice. Plus, to mi je palo na pamet i super je ispalo-svaki venčić smo stavili oko tanjira na stolu. Delovalo je lepo i još više je ušarenilo prostor. Samo napred...
Hvala za posetu i komentar! Cini mi se da je havajski rodjendan izazvao najvise interesovanja, a ova tema je bila nekako najkompleksnija i najvise je bilo posla upravo za ovaj rodjendan. Poenta je da nista nije nemoguce, sve se moze napraviti, ako postoji dobra volja ne postoje granice i naravno da nije sve u novcu. Ja jednostavno uzivam!