Sweets for my sweetBilo je tako slatko!
Pripremljeno u rekordnom roku. Jedne noci napravljene pozivnice. Jednog dana obavljena kupovina i naručena hrana i još po nešto ;) . Onda opet jedne noći naduvani baloni, umotani u celofan i pretvoreni u džinovske bombone i lizalice, napravljena i ostala dekoracija. Sledeće noći se mama malo igrala u kuhinji, skuvala deset kilograma pudinga, pa prešla za šivaću mašinu, pogrešno porubila stolnjak, prejela se gumenih meda, ali o tome neki drugi put :D
Primećujete da se većina stvari dešavala noću, a sve zbog ometajućeg faktora zvanog Oliver. 


Katarina je bila u strahu: "Nećemo stići, nećemo stići!", ponavljala je. U poslednjem trenutku smo ostali bez stolica, ali je i to brzo rešeno. Tata je kosio travnjak pred sam dolazak gostiju, a meni se dizala kosa na glavi, ali i o tome neki drugi put! Sve je bilo završeno na vreme, svi pozvani gosti su došli i zabava uz gomilu slatkiša je mogla da počne!
Zabave radi je sve osmišljeno kao takmičenje dva tima. Svaki tim bira predstavnike za određenu igru, a pobeda donosi neku vrstu slatkiša za ceo tim. Ukupne pobednike, na kraju čeka iznenađenje. 
Pa da krenemo redom, od pozivnica.
Moja šašavica :)

Dekoracija:
Potrebna je kugla od stiropora ili loptasti sunđer za ikebane i bar 150 lizalica.Sto sa slatkišima i rekvizitima potrebnim za igrice i moj najstariji slatkiš.


Jestive narukvice za svakog gosta: za devojčice gumene mede, za dečake gumeni dinosaurusi. Retko ko ih je imao do kraja žura, grickali su ih i pogrickali, ostali samo konci i perlice :)


Prva igra, uz pomoć cevčice prebaci što više bombona u svoju čašicu. Nagrada je "Smilies"


Druga igra, uhvati bombonu koja visi na kanapu, a kanap drži član protivničkog tima. Nagrada je "Krem bananica"


Hm, sad tek primećujem da su se neki služili rukama, što baš nije bilo po pravilima ;)
Treća igra, ko pre pojede šampitu bez ruku! Nagrada je penasta bombona u čokoladi, napravila ja :)
Da li je potrebno reći da je Tadijina ekipa u ovoj igri pobedila?!
A sada mali predah, da se pojede nagrada.


Čarobni puding je sledeća igra. Odabrana su po dva igrača iz svakog tima. U puding su sakriveni delovi slagalice (dve vrste, a svakom timu je rečeno koju slaže), Za određeno vreme, jedan takmičar pronalazi delove i ubacuje ih u posudu sa vodom, drugi takmičar pere delove i slaže slagalicu. Moram priznati, kad su deca počela da dolaze i kad sam videla kako su doterani, malo sam bila zabrinuta da li će biti umazani posle ove igre i kako će mame reagovati. Ali na moje veliko i prijatno iznenađenje bilo je više zainteresovanih od predviđenog broja igrača, niko nije bio umazan, a čak su i neke mame želele da učestvuju!


Imali smo ovakva dva takmičarska mesta. Svaka vangla po pet kila pudinga! Tadija je rekao: "Dođe mi da gurnem glavu u ovaj puding!"


U poslednjoj igri  "Dodaj bombonu", učestvuje ceo tim. Igrači stanu u red. jedan pored drugog, svako dobije jedan štapić i prvi igrač u redu na štapiću prstenastu gumenu bombonu. Cilj je da dodaju jedan drugome bombonu uz pomoć štapića. Pobedio je tim čiji poslednji igrač u redu, prvi ubaci bombonu u čašicu. Ukoliko bombona ispadne za kaznu se dodaje još jedna, što otežava dodavanje. Nagrada je "Kiki" bombona.

Glavna nagrada je tajna, brižljivo pripremana i uspešno sačuvana do ključnog trenutka, u zadnjem delu dvorišta. Dvoumile smo se Katarina i ja između četkice za zube (posle toliko slatkiša deluje logično) i ovog drugog predloga, koji je i pobedio. A ideja je bila da se sav taj šećer nekeko potroši pre nego što decu vratimo roditeljima. Kakva je to bila radost i vriska kada su ugledali šta ih čeka.


Pobednički tim prvi uskače, i slavljenica naravno!


Posle skakanja sendviči, pa torta. Duša moja prezadovoljna! Ja ispunjena, mogu da napravim još deset rođendana i ne spavam isto toliko noći, vredi! Katarina, zamisli želju i duuuuvaaaaj!Na kraju smo svima zahvalili što su došli, igrali se i učinili ovaj dan posebnim, ušećerenim jabukama (pravila ja).


Baš je slatko od vas što ste došli, hvala još jednom!


A onda, otvaranje poklona, prepričavanje događaja, gledanje slika, raspremanje dvorišta...
I baš je nekako tužno kad sve prođe. Sa decom se igrala Gaga
Sendviči za decu i posluženje za odrasle http://www.regentclub.com/
Zamak možete iznajmiti ako pozovete broj 064/204782 (Boban)


Comments

Marija said…
Narukvice od gumenih bombona ♥ ♥ ♥ !!! Ma sve ♥ ♥ ♥ !!!
Ja sam za prošli rodjendan htela da stavim u jednu sobu omanji dvorac na naduvavanje ali su me na kraju svi ubedili da to nije baš izvodljivo,dvorište je zakon :-D
Marija said…
Prelepo zaista :D sve povale.
Marija said…
Sve povale, prelepo :D
Anonymous said…
Svaka čast! Princeza je sigurno ponosna na kreativnu mamu! :-)
@Anonymous Hvala na komentaru i poseti! Mama je ponovo u akciji, pratite nas!