Moj prvi kuvar

U današnjem postu, pokazaću  vam knjige o kuvanju za decu. Jedna je moja, "Moj prvi kuvar" dobila sam je za 7. rođendan od prijatelja, a druga je Katarinina, "Poslastičarstvo za klince", dobila je za šesti rođendan od svoje vaspitačice Nate.

 Ja sam svoju obožavala, uspela sam da je sačuvam od svog mlađeg brata i moje dece. Zapravo je tek posle svih njihovih naleta dobila lepljenje. Dok sam je samo ja koristila, bila je kao kada sam je i dobila, čuvala sam je i pazila, pažljivo listala....


Sećam se i tog rođendana, pored ove knjige dobila sam još jednu, od moje sestre Jelene "Hajde da se igramo", isto ovako velika plava, omiljena, o kojoj ću možda pisati neki drugi put...Najlepše je što sam ja te knjige gledala u jednom izlogu, kad god bih se šetala sa mamom i tatom, a onda sam ih dobila na poklon od prijatelja! Mislim da sam tada počela da verujem, da ako nešto jako želiš to se i ostvari :)
Mnoge od ovih recepata smo mama i ja i isprobale, neke smo probale moja Katarina i ja, mada bi Katarina radije pravila iz knjige koju joj je poklonila Nata.


U Katarinoj knjizi ima više kuvanja, u mojoj je akcenat na ukrašavanju, serviranju. U sledećem postu uz neki receptić koji smo probale, pokazaću vam Katarinin kuvar, a sada predlažem da prelistamo moj prvi kuvar!


Posle posvete, uvod, koji mi se baš dopada  ;)A onda recepti...


A sada moji najomiljeniji ježići, pajaci i babuške koje sam obožavala....
Moram priznati da me ova knjiga nije nešto naročito zainteresovala za kuvanje, ali jeste za estetiku, za uživanje u svakodnevnom postavljanju stola i serviranju i najobičnijih obroka na neobičan način...
Možda ste i vi imali ovu knjigu kad ste bili mali, možda ste je videli kod nekih svojih drugara, da li se sećate?


Comments