Toplo preporučujem: Misija spasiti Božić 3D

Tako me je obuzelo praznično raspoloženje posle ovog filma, da odmah krećem sa novogodišnjim pripremama!
A priča je tako interesantna, duhovita, dirljiva.....
U novogodišnjoj noći Deda Mraz i armija patuljaka, koristeći  najsavremeniju opremu, isporučuju poklone deci širom sveta. Celom operacijom rukovodi Stiv, stariji sin u porodici Mraz, koji se nada da će sledeće godine naslediti svoga oca i obući crveno odelo. Mlađi sin Artur je zadužen da odgovara na pisma koja deca pišu Deda Mrazu. Obožava Božić, misli da je njegov otac najbolji čovek na svetu, a stariji brat dostojan zamenik Deda Mraza. Malo je trapav, i baš je nesrećan kada čuje da za njega kažu da mu je mesto na Južnom polu. Elem, u novogodišnjoj noći, potkrala se greška, zbog koje jednom detetu nije isporučen poklon! To je Artura toliko pogodilo, da odlučuje da on lično uruči preostali poklon, kako dete ne bi izgubilo veru u Deda Mraza....i neću vam otkrivati dalje!
Najsmešnija nam je bila scena kada patuljak isporučuje poklon detetu koje nije sredilo igračke, pa se uz razne vratolomije kreće po tom lomu u sobi, dolazi do deteta koje spava i skenira ga spravom  koja pokazuje da je dete nevaljalo. Patuljak onda skenira sebe i dobije odgovora na spravi "dobar" i ostavlja poklon ispod jelke...Pošto moja deca ne vole da sređuju sobu i uvek je muka skupiti igračke, baš su se uozbiljili gledajući ovo scenu, mogla sam da primetim kroz 3D naočare kako šire oči od iznenađenja, a onda olakšanje :) Katarina kaže: "Baš su dobri ovi patuljci!"....U jednom je trenutku prošaputala, onako više za sebe: "Deda Mraz postoji..." kao da zaista veruje u to. Meni je to tako slatko i baš bih volela da što duže veruju u novogodišnju čaroliju.
Tadija je tokom trajanja filma imao drugi problem: da tata koji je sedeo pored njega ne zaspi :) Stalno ga je drmao za ruku i pitao "Tata, da li si budan?" On se boji mraka i uvek je u pozorištu, bioskopu, čvrstu priljubljen uz jedno od nas, ali junački odgleda sve do kraja i sa oduševljnjem priča o svakom detalju...
Evo kako su nacrtali armiju patuljaka u akciji dostavljanja poklona:

Tadija


Katarina


I trailer za kraj


Obavezno pogledajte Misiju Spasiti Božić i javite kako ste se proveli!

Comments